Rólunk

Több mint 40 évnyi gyakorlattal és folyamatos képzéssel a hátunk mögött bizton állíthatjuk, hogy mindent tudunk a harangokról.

Kik vagyunk és mivel fogalkozunk

Harang javítás, villamosítás, padfűtés szerelés többféle kivitelben, toronyóra javítás, gyártás, templomok villamos hálózatának és díszvilágításának szerelése, villámhárító építés.

Ipari alpinista technikával toronysisakok javítását, festését, tornyok tatarozását, festését is vállaljuk.

Készítünk akusztikus toronyzenét (hangszórón szól), valamint bronzharangokból készült harangjátékot.

Több mint 40 év alatt több ezer haranggal foglalkoztunk és nagyon sok egyházközséggel kerültünk kapcsolatba Magyarországon, Erdélyben és Kárpátalján.

Berendezéseink a legkorszerűbb technikával készülnek, melyekre 3-10 évig terjedő garanciát vállalunk!

A harangokkal 1978-ban kerültem kapcsolatba.
Egyik barátom a szomszéd faluban javítgatta az úgynevezett lapátos rendszerű harangozó-berendezést. Ez akkoriban nagyon elterjedt harangozószerkezet volt, mivel kevés elektromos, inkább lakatos szakértelmet kívánt és egyszerűen elkészíthető volt, de jellegénél fogva nagyon sok  meghibásodással járt. Ezt a rendszert váltottuk ki légmagos elektromágnessel, akkor még higanykapcsolós vezérléssel, ma már számítógéppel programozva. Az erre szánt 3 év meghozta az eredményt, melyet már mint vállalkozó is érvényesíthettem. Hivatalos tevékenységemet 1981-ben kezdtem először alkalmi segítséggel, majd ahogy fiaim nőttek ők is bekapcsolódtak a munkába. A harangozógépek építése során adódott a többi feladat, mellyel tovább bővült a vállalkozás tevékenysége.

– Bukta András

év gyakorlat
0 +
fő specialista
0
referencia munka
0 +
öntött harang
0 +