Pályázatok

Gyakornok támogatott gyakorlati képzése a Toronymester Kft.-nél

A Toronymester Kft. a „Gyakornok alkalmazása a Toronymester Kft-nél” című, GINOP-5.2.4-16-2019-03767 azonosítószámú pályázata során 4 681 500 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a „Gyakornoki program pályakezdők támogatására” című pályázati kiíráson. A projekt keretében 1 fő fiatal munkavállaló foglalkoztatására került sor a cég telephelyén.
A támogatás mértéke: 100%

A felvett fiatal lakatos munkakörben került foglalkoztatásra 2019.05.01. és 2020.01.31. közötti időszakban. A pályázatban elnyert támogatást a foglalkoztatáshoz kapcsolódó költségek finanszírozására; a gyakornok bér és járulék költségeire, valamint eszközbeszerzésre került felhasználásra. A projekt megvalósítása során 1 fő szakember került kijelölésre, aki vállalati gyakornoki kapcsolattartóként szakmai, segítő, értékelő, utógondozó, a gyakornoki foglalkoztatást dokumentáló és teljesítményértékelői szerepkört töltött be a fiatal mellett. A szakképzésben megszerzett tudás és készségek gyakorlati hasznosításával kapcsolatos közvetlen foglakoztatói és gyakornoki visszajelzések biztosítása érdekében a projekt teljes időtartama alatt kapcsolattartás történt az Egri Szakképzési Centrummal. A projekt eredményeként létrejött új munkahelyen a támogatott 9 hónap alatt megszerezve szakmai tapasztalatát, tovább foglalkoztatva hosszú távon erősíti a vállalkozást.

A gyakornok felvétele a foglalkoztatottak számának nettó növekedését eredményezte a felvételt megelőző 12 hónap átlagához viszonyítva. A projekt eredményeként 1 fő gyakornok, valamint 1 fő vállalati gyakornoki kapcsolattartó foglalkoztatása történt.

A projekt hozzájárult a szakképzésből kilépő fiatal elhelyezkedésének, munkatapasztalat szerzésének elősegítéséhez, a fiatal valódi munkatapasztalatot szerezhetett, ezáltal javult foglalkoztathatósága és hosszabb távú munkaerő-piaci esélyei.

A projekt 2019.04.23-án kezdődött, a projekt fizikai befejezésére 2020.01.31-én került sor.

A Toronymester Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. versenyképességének javítása

  • Projekt azonosító száma: GINOP 1.2.9-20-2021-00344
  • Kedvezményezett neve: Toronymester Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft
  • Projekt címe: A Toronymester Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. versenyképességének javítása
  • Támogatás összege: 8 596 067 Ft
  • Támogatás mértéke: 70 %
  • Projekt tervezett fizikai befejezési dátuma: 2022.04.08.

Projekt tartalmának bemutatása:

A Toronymester Kft stratégiai célja, hogy kihasználva az elmúlt években felhalmozott tapasztalati tudását, humán- és tárgyi infrastruktúráját, kedvező piaci pozícióját, versenyképességét tovább erősítve növelje gazdálkodásának eredményeit és létszámát. A cég életében eddig lezajlott fejlesztések, stabil gazdasági és humán erőforrás háttere tette lehetővé, hogy a világjárvány idején drasztikus változásokat nem kellett meghoznia a cég tulajdonosainak. A vállalkozás a COVID miatt az előremenekülés stratégiáját választotta, hogy a technológiai fejlesztése révén nagyobb megrendeléseket tudjon elhozni, amivel biztosítja meglévő és reményei szerint a jövendő munkavállalóinak a folyamatos munkavégzést. A beruházás megvalósítása nemcsak a termelés, hanem a munkahelyek megtartását, további növekedését is lehetővé tette. A vállalkozás a technológiai fejlesztéssel az óragyártás tevékenységét fejlesztette tovább. A pályázatban elnyert támogatás eszközbeszerzésre került felhasználásra (1 db Bernardo Master 380 esztergagép; 1 db GYS Inverteres plazmavágó Cutter 125 A TRI; 1 db Fini CubeSD 1010TAC-500l csavarkompresszor; 1 db GYS Trimig 300-4S fogyóelektródás „CO” gép; 1 Flex CHE 2-26 18.0-EC/5.0 Set akkus SDS-plus fúró-vésőkalapács), valamint a foglalkoztatáshoz kapcsolódó költségek finanszírozására került igénybevételre.